12.13 Publicatie

Nadat de deponeringsbevestiging van het handelsregister en de betrokken rechtspersonen ontvangen is, kan de publicatietekst verzonden worden.

Het is aan te raden de advertentietekst pas op te geven na ontvangst van alle deponeringsbevestigingen aangezien een eventueel gebrek kan leiden tot een te vroege publicatie. Indien gepubliceerd is voor deponering, moet opnieuw een publicatie plaatsvinden.

Publicatie moet plaatsvinden in een landelijk verspreid dagblad. In elk geval worden de volgende kranten begrepen onder deze term: Algemeen Dagblad, De Telegraaf, Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw. Hoewel het Financiële Dagblad landelijk verspreid wordt en dagelijks uitkomt, is het discutabel of deze krant aan het criterium voldoet.

Een behandelaar dient er rekening mee te houden dat tussen deponering en publicatie meestal twee dagen gelegen is.

Opgaaf voor advertentie kan per e-mail plaatsvinden. Elke krant heeft daarvoor een speciaal emailadres.

Indien een advertentietekst voor 13.00 uur wordt opgegeven, wordt de advertentie de volgende dag geplaatst. De exacte tijdstippen verschillen per krant. Het is daarom aan te raden dit vooraf met de krant af te stemmen.

Vanuit het oogpunt van geheimhouding van de behandelaar, dient de naam van de behandelaar of het notariskantoor niet vermeld te worden in de advertentie.

Om toegang te krijgen tot deze pagina, moet u een abonnement nemen.